نحوه عدم فعالیت شرکت

نحوه عدم فعالیت شرکت

شرکتی که به ثبت رسیده و فعالیتی ندارد باید به ثبت برسد. زیرا مسئولیت های مالیاتی و باقی مسئولیت هایش پابرجاست. در این مقاله به این نکات می پردازیم که چگونه عدم فعالیت شرکت را به ثبت برسانیم و اگر عدم فعالیت خود را به ثبت نرسانیم چه اتفاقی می افتد؟

عدم فعالیت شرکت

تمام شرکت ها برای داشتن فعالیت های قانونی باید در اداره ثبت شرکت ها به ثبت رسانده شوند. پس از آن نیز می توانند فعالیت قانونی خود را آغاز کرده و کارهای مربوط به پلمپ دفاتر و سایر فعالیت های ثبتی و حقوقی خود را انجام دهند.

گاهی پیش می آید که شرکتی پس از ثبت و انجام کلیه امور نمی خواهد به فعالیت خود ادامه بدهد در این حالت می تواند دو کار انجام دهد 1. ثبت انحلال شرکت 2. باقی گذاشتن شرکت به عنوان شرکتی بدون فعالیت

اگر کسب و کار شما بدون فعالیت است باید مرتب عدم فعالیت خود را به اطلاع حوزه مالیاتی خود برسانید. متاسفانه بعضی شرکت ها و صاحبان مشاغل این عدم فعالیت ها را گزارش نمی دهند و باعث می شود تا ضرر و زیانهایی را برایشان ایجاد شود.

اطلاع رسانی در مورد عدم فعالیت شرکت :

شرکتی که قصد ندارد به فعالیت خود ادامه دهد مدیر آن و یا نمایندگان آن به هنگامی که سا مالی رو به پایان است به حوزه و اداره مالیاتی شرکت رجوع کنند و نامه عدم فعالیت شرکت و اظهارنامه مالیاتی شرکت و پلمپ دفاتر را به حوزه مالیات شرکت خود ارسال نمایند که اگر شرکتی این کار را انجام ندهد جرایم مالیاتی برای آنها صادر می شود

شرایط اعلام عدم فعالیت شرکت : 

در اولین قدم باید پرونده ای در اداره ی دارای برای این کار داشته باشید. پس از تشکیل پرونده باید دفاتر مالی و اظهارنامه عدم فعالیت ارائه شود.

مدیران شرکت نیز باید اظهارنامه مالیاتی پرکنند و ارسال کنند این اظهارنامه ها سود و زیان شرکت ها را محاسبه می کند.

مهلت اعلام عدم فعالیت شرکت :

طبق قانون شرکت هایی که فعالیتی نداشته باشند می بایست عدم فعالیت شرکت خود را اعلام کنند تا مالیاتی برای انها  در نظر گرفته نشود اما برای این کار محدودیت زمانی وجود دارد .

تمامی شرکت ها برای این کار باید در طول 4 ماه از ابتدای سال مالی یعنی از فروردین تا تیر عدم فعالیت خود را اعلام کنند و اگر ایم مهلت تمام شود به هر میزان که از ان گذشته باشد به ان مالیات می خورد.


اشخاص حقیقی برای عدم فعالیت شرکت باید نامه ای به صورت زیر ارائه دهند :

ریاست محترم امور مالیاتی
باسلام
احتراما بدینوسیله اعلام می دارد اینجانب …. به کدملی …. و کلاسه پرونده …. دارای واحد صنفی … از تاریخ …. هیچگونه فعالیت اقتصادی نداشته و عدم فعالیت شرکت خود را اعلام می دارد.
مراتب جهت اطلاع و درج در پرونده مالیاتی حضورتان ایفاد می گردد.
امضاء


عدم فعالیت شرکت

برای عدم فعالیت شرکت ثبت شده چه کاری باید انجام داد ؟

در این شرایط مدیرعامل شرکت یا نماینده قانونی وی باید در پایان سال مالی و در تا تاریخ 31/4 هر سال به حوزه مالیاتی شرکت مراجعه و اظهارنامه مالیاتی سفید را تسلیم کنند. برای اعلام عدم فعالیت شرکت باید نکاتی را در نظر بگیرید :

  1. تشکیل پرونده عدم فعالیت شرکت در اداره دارایی باید انجام شود و اگر خارج از مقرر باشد مالیات ماه های اعلام نشده محابه میشود.
  2. تسلیم دفاتر مالی و اظهارنامه عدم فعالیت شرکت الزامی است .
  3. عدم فعالیت شرکت در هر سال یکبار باید اعلام شود که هر سال باید دفاتر مالی شرکت را در مهلت مقرر تهیه کنید.

چند نکته برای اعلام عدم فعالیت شرکت ها :

  1. پس از ثبت شرکت مشخصات شما از طریق ثبت شرکت ها به اداره دارایی گزارش خواهد شد.
  2. عدم فعالیت به معنای عدم تشکیل پرونده مالیاتی نیست.
  3. این افراد باید حتما دفاتر پلمپ تهیه کنند.
  4. اظهارنامه های ارزش افزوده باید به صورت صفر در مهلت های مقرر ارائه شوند.
  5. شرکت هایی که عدم فعالیت دارند باید شماره اقتصادی و مالیات بر ارزش افزوده را ثبت کنند.
  6. در عدم فعالیت شرکت ها باید هیچ رویدادی انجام نشده باشد.
  7. اگر در اساسنامه آورده نقدی دارند باید در حساب بانکی و در اظهارنامه عملکرد نشان داده شود.

پلمپ دفاتر و عدم فعالیت شرکت : 

آیا پلمپ دفاتر برای شرکت هایی که فعالیت ندارند نیز الزامی است؟

شرکت بدون فعالیت نیز باید به ثبت برسد و پس از آن نسبت به دیافت کد اقتصادی و تعیین حوزه مالیاتی اقدام شود. اما نکته اینجاست که پس از تعیین حوزه مالیاتی ، پلمپ دفاتر همان سال گرفته می شود.

پس شرکت های دارای فعالیت با شرکت هایی که فعالیت ندارند با یکدیگر تفاوتی ندارند و هر دو باید پلمپ دفاتر تجاری خود را انجام دهند. فایده پلمپ دفاتر ، خود را در تنظیم اظهارنامه مالیاتی نشان می دهد به این صورت که پس از تنظیم اظهارنامه ، ممیز ، دفاتر پلمپ شده شرکت را بررسی می کند.

در کل مراحل ثبت شرکت هایی که نمی خواهند برای مدتی فعالیت کنند به شرح زیر می باشد:

  1. ثبت شرکت
  2. تعیین حوزه مالیاتی و کد اقتصادی
  3. پلمپ دفاتر
  4. نامه عدم فعالیت

شما می توانید برای ثبت عدم فعالیت شرکت خود و پاسخ به پرسش هایی که در این رابطه دارید با مجموعه ثبت مهر تماس بگیرید تا کارشناسان ما بتوانند شما را یاری برسانند.ما به شما کمک می کنیم تا در کمترین زمان ممکن با حداقل هزینه این کار را انجام دهیم.






درباره پلمپ دفاتر قانونی بیشتر بدانید

درباره پلمپ دفاتر قانونی بیشتر بدانید

"پلمپ دفاتر قانونی برای تمام شرکت ها الزامیست." احتمالاً تاکنون به این جمله زیاد برخورد کرده اید و سؤالات بسیاری برایتان پیش آمده است. در این مقاله قصد داریم در ابتدا شما را با مفهوم دفاتر پلمب آشنا کنیم و بعد از آن توضیح دهیم که چرا تهیه این دفاتر ضرورت دارد.

تفاوت انواع شرکت های تجاری

تفاوت انواع شرکت های تجاری

شرکت ها که شخصیت های حقوقی محسوب می شوند انواع مختلفی دارند و از نظر تعداد اعضا، اختیارات و مسئولیت‌ها، سرمایه مورد نیاز و ... با یکدیگر متفاوتند.